Akademiska referenser i Sverige

Det är verkligen tråkigt när man läser en sådan här artikel där referenserna tas från en sida där man helt uppenbart är mer fokuserad på new age Reiki och att bevisa new age Reiki än att visa vad den Japanska Reikin är.

Det är sådana här artiklar och länkar där man har ett begränsat sätt att se på Reiki som förstör ryktet för Reiki. Speciellt deras källa!!

I den här artikeln baserar de sina erfarenheter på en direkt new age Reiki där änglar och energimedvetenhet inte är densamma som finns i Reiki. Jag beklagar det och kan bara säga att så som Reiki beskrivs i artikeln så arbetar inte vi med den klassiska japanska Reikin.

Vi fokuserar på densamma som Reiki är en fysisk handpåläggande metod och beröring och lär elever att veta hur de berör på rätt sätt. 

Aura, änglar och annat har inte med Reiki i sig att göra. Inte heller metoder som gör vägledda meditationer när man aktiverar Reiki. Det är inte tradition för traditionen i japan då gjorde man Reiju på eleven och den uppkopplingen man får med Reiju är väldigt speciell och skiljer sig dramatiskt från new age Reiki från USA som bara är "vanlig healing".

Eftersom artikeln kommer upp ganska synligt på google så vill jag förneka att vi inom klassisk japanska Reiki arbetar som det beskrivs i artikeln.

https://www.dagensmedicin.se/opinion/gastkronika/aurahealing-pa-huddinge-och-sahlgrenska/

 

29 Oct 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)