Har linjen inom Reiki betydelse?

I många böcker och hemsidor skriver man om vad man har för linje tillbaka till Mikao Usui (ursprunget). Desto mindre steg desto bättre är det i teorin.

Jag ställer mig frågan är de viktigt? Är det så att i rötterna finns den bästa Reikin? Rimligtvis bör det ursprungliga och det som var tänkt i början finnas mest i rötterna av Reiki. Men har det betydelse? Det sägs ju att Mikao Usui gjorde mirakel med sin Reiki efter jordbävningskatastrofen i Kyoto. Takata till exempel väckte en död person till liv igen (måste dock ha varit ett kort uppehåll personen var död).

Är det hörsägen eller skedde det bara sådana mirakel för? Blir Reiki svagare och svagare utmed linjen? Jag har både japanskt och västerländskt urspung i min Reiki. I min japanska linje är jag sjätte person från Usui (från Frank Arjava Petter). I min västerländska linje är jag också sjätte person (om jag har räknat rätt). Ändå är det min japanska ursprung som har blivit dominerande. Men jag måste ändå säga att jag börjar mer och mer börjat att uppskatta Takata. Har jag bättre Reiki för min linjes ursprung? Nej, det som har utvecklat min Reiki är för att jag har övat dagligen och fått många Reijus som jag upplever att det har gjort att jag har fått ett bättre flöde och fått en ökad känslighet för energier.

Jag tror att jag måste ha en själsstråle från någon gammal Japan. Jag fullkomligt älskar allt japanskt som sudoko, origami, suchi, Kitsune, Shiatsu och Reiki. Det känns så enkelt, rent och känns hemma. Jag kan inte förklara varför men jag bara upplever det så. Med största sannolikhet är det som har gjort att jag älskar min japanska linje.

Någonstans tror jag inte linjen har betydelse utan att det snarare hur andlig man är som avgör hur bra Reikin blir. Jag tror att en lärare ska kunna behärska alla frekvenser som finns på hela frekvensskalan för att bli en riktigt bra lärare. Med det vill jag säga att man ska kunna möta alla precis där de är i sin utveckling och på sin livsväg. Jag tror att Mikao Usui var skicklig för att han hade övat mycket, hade engagemang, mycket esoterisk bevandrad och givetvis var han andlig. När han levde fanns Shinto som säkerligen hjälpte till med andlighet. Det var många andliga metoder som kom från Japan från den tidsperioden.

Linjen har ingen betydelse utan det är snarare ditt engagemang, hur mycket du använder Reiki och hur mycket du lyckas använda dig av Reikiprinciperna.

 

 

 

10 Jan 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)