Hayashi

Hayashi är den som tog Reiki till väst tillsammans med Takata.

Efter Usui bortgång bröt Hayashi sig ur Usui Reiki Ryoho Gakkai för att skapa sin egen förening. Han hade tonvikten på Reikibehandlingar och gjorde detaljerade dokumenteringar över sina behandlingar. Han utvecklade sin egen Reikistil som innehöll speciella handpositioner för att behandla olika sjukdomar. De är samlade och finns numer i böcker.

Han öppnade healingklinik i Tokyo, där det utfördes gruppbehandlingar. De som arbetade där gjorde till och med hembesök till de som inte kunde ta sig till kliniken. Det var till Chujiros Hayashis klinik ”Shina No Machi som Hawayo Takata vände sig till när hon var sjuk 1935.
Hawayo Takata bodde på kliniken och blev helt återställd inom loppet av fyra månader. Hon frågade om hon kunde få lära sig Reiki. Men Hayashi svarade att Reiki skulle stanna i Japan. Han ändrade dock den uppfattningen genom övertalning av en kirurg från Maeda sjukhus som hade hänvisat Hawyo Takata till kliniken.

Vid Reiki III träningen sa Chujiro Hayashi till Takata att hon skulle ta över efter honom. Han talade om för henne att hon skulle ta betalat när hon lärde ut Reiki.

1941 blev Chujiro Hayashi inkallad som sjöofficer. Som helare ansåg han att han inte kunde ta någon annans liv. Det var för honom otänkbart. Han beslutade att hellre ta sitt eget liv. 10 maj 1941 med sina studenter i närheten tog Chujiro Hayashi sitt liv. Andra världskriget var i full fart och Reiki fanns inte längre tillgängligt i Japan, i varje fall inget som visades öppet utan det var hemliga sällskap. Chie Hayashi (Hayashis fru) överlevde, men huset och kliniken blev beslagtagen av ockupationen.

©Reikitidningen.se

 

26 Apr 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)