Hederskodex som Reikilärare

Finns det en hederskodex jag har så är det att elever som jag lärt upp Reiki premieras. Varför skulle jag inte det? Reiki har verkligen blivit likt oerhört oseriös marknad. Du lär dig Reiki och betalar pengar till någon som gör en initiering och skickar en manual över nätet. Sedan kallar man det att man utövar och kan Reiki. Jag har lagt väldigt mycket pengar genom åren på att lära mig Reiki från olika traditioner det har gjort att jag också har fått en större förståelse för hur Reiki fungerar. Vad Reiki är egentligen skulle jag vilja säga. Det jag inte förstår är varför alla som gått Reiki tror att det är självklart att bara kliva in i mitt nätverk och ta del av den kunskap jag samlat på mig i mer än 30 år.

Det är en gåta för mig

Jag har många elever som gått Reiki för andra lärare än mig men sedan gått en kurs till med mig. Då kommer de också in i mitt nätverk. Men har du gått Reiki för någon annan och kallar det usui Reiki, japansk Reiki eller usui shiki ryoho så är det fortfarande ingen garanti för att du kan Reiki så som jag vill du ska kunna Reiki. Varför jag ska behöva förklara mig om och om igen bara för att människor är snåla att lära sig mer Reiki är en gåta för mig.

Varför ska jag dela med mig mina erfarenheter gratis?

Vem mer i samhället gör det. Det är respektlöst att inte respektera att Reiki är mitt yrke och att jag har en sådan kunskap och erfarenhet som jag gärna delar med mig av – till mina elever.

Många människor tror att det räcker att gå en Reikikurs för någon i Sverige, de kan bli Reiki 1,2,3 inom loppet av 1 år och sedan lära det vidare? Det är inte Reiki för mig. Reiki är bara en början på att man aktiverat livsenergiflödet och kunskapen i Reiki är förmågan att förstå hur Reiki på djupet fungerar.

Du kan inte lära dig köra bil utan en bilskolelärare, du kan inte lära dig mattematik utan en lärare som visar vägen, hur skulle du kunna lära dig simma om du inte har en lärare som visar dig hur du gör steg för steg.

Det är en lärares roll

Välj lärare med omsorg, välj en ny lärare eller var nöjd med de val du gjort. Men förvänta dig inte att andra som gjort andra val ska lära upp och lära om dig gratis.

Min strävan är att lära mig mer och mer Reiki inom olika områden där det går att praktisera. Det är mitt jobb som jag går till varje dag. Jag fokuserar Reiki varje dag, talar med Reikielever varje dag så varför ska jag då lära upp alla andra som väljer andra lärare gratis?

Nej säger jag, gör om och gör bättre om du inte är nöjd eller var för alltid tyst. Att bli kränkt av att jag inte vill ha dig med på mina Reikiträffar är dina känslor helt och hållet. Jag prioriterar som jag skrev mina elever.

Jag kan varmt rekommendera att gå flera Reikikurser för olika lärare jag har inte ångrat en dag att jag gjort det.

För mig handlar Reiki om kunskap och den får du bara av de bästa lärarna.

Solkarina Reikilärare och grundare av klassisk japansk Reiki

16 May 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)