Intervju med Reikielev

 

Vem är du som person?

Jag skulle säga att jag är en väldigt glad, nyfiken och kärleksfull person. Kreativitet är också en stor del av vem jag är. När jag får uttrycka mig kreativt så är jag väldigt nära mitt sanna jag och det är då jag mår som allra bäst.

Vad är viktigt för dig?

Att drömma & att få vara omgiven och att omge allt och alla med värme och kärlek.

Vad är kärlek för dig?

För mig är kärlek den mest magiska och förtrollande känsla man kan känna, uppleva eller ge. Kärlek är så mycket för mig. Allt från kärleken jag känner för mina nära och kära, medmänniskor, djur eller för mina intressen och olika passioner i livet. Listan kan göras mycket lång.

Hur kom du i kontakt med Reiki? Jag kom i kontakt med Reiki när jag under en tid var utmattad och totalt slutkörd. Det spelade ingen roll vad jag än gjorde för att försöka återfå min energi. Eftersom jag är väldigt nyfiken av mig så började jag att leta efter personer som utförde healing, i hopp om det kunde hjälpa mig. Det var då jag kom i kontakt med Solkarina. Hon föreslog att jag skulle testa att ta emot Reiki behandlingar, och detta blev min räddning. Min energi kom sakta tillbaka igen och det var som att någonting släppte. Jag kände att det här var någonting som jag själv ville kunna utöva på mig själv och andra varje dag. Jag bestämde mig då för att börja grundkursen i Reiki, och det kommer jag att tacka mig själv för varje dag.
Hur använder du Reiki i din vardag? Den används flitigt på mig själv, på nära och kära, på olika händelser, växter m.m. En rutin jag har är att ge mig själv Reiki varje kväll innan jag somnar för att lättare slappna av och samla ny energi.

Har Reiki förändrat din syn på livet?

Reikin har kanske inte ändrat min syn på livet då jag redan är väldigt öppen för andlighet och djupare frågor och för allt nytt. Men Reikin har absolut förändrat mitt liv till det bättre. Jag har lärt mig att stanna upp och lyssna på mina känslor och behov så jag kan slappna av när det behövs. Reikin är som en hjälpande hand i den stressiga vardagen.


Har du någon erfarenhet du vill dela när du fått, gett behandling? När jag har tagit emot eller gett mig själv Reiki så har jag upptäckt nya känslor och behov inom mig som jag tidigare har förträngt eller inte lyssnat på. Jag har även haft väldigt svårt för att slappna av, vilket gör att det blir svårt att lyssna till när kroppens signaler sager åt mig att vila. Men när jag väl lägger mig ner och får eller ger mig själv Reiki så slappnar jag av och somnar ofta med det samma.


När jag har gett Reiki så har jag märkt vad olika det är från person till person vad de känner och hur olika starkt det påverkar dem.

Den första personen jag behandlade hade väldigt många upplevelser. Hon skrattade och grät vart annat, fick upp bilder och olika färger i huvudet, kände virvlande känslor inuti kroppen och kände tydligt hur Reikin fokuserade på olika punkter.

När jag sedan för första gången gjorde en behandling på min sambo så sa han inte så mycket, han låg mest avslappnad och somnade av och till. När jag sedan höll mina händer ovanför hans bröst och frågade hur det kändes så trodde han med 100% att jag tryckte ner mina händer mot hans bröst. Han var säker på att jag drev med honom, så jag bad han öppna sina ögon för att själv se – att mina händer var 1 dm från hans bröstkorg.

Solkarinas elev intervjuas för Reikitidningen.se

24 Apr 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)