Livsenergi

"As we get better understanding how little we know about the body,we begin to realize that the next frontier in medicine, is energy medicine. It is not the mechanistic part of the joints moving. It is not the chemistry of our body. It is understanding for the first time how energy influences how we feel".

Dr Mehmet Oz (amerikansk läkare känd för en egen show och från Oprah).

Reiki är känt ute i världen och finns på många sjukhus som komplementär behandling. Det finns hundratals forskningsrapporter som har resulterat i positiva resultat. Vad är det då som gör Reiki så populärt i andra länder? 

Reiki är verkligen lätt att lära sig och verkligen alla kan lära sig Reiki. Utomlands har de också lyckats bra att använda Reiki som komplement till traditionell medicin. Man har lyckats bra med samarbeten. Kanske för att vård är dyrt i USA? Kanske för att vissa länder har man en bristfällig vård? Det krävs oftast nöd för att hitta nya lösningar.

Reiki handlar om att få ett livsenergiflöde i vår kropp. Blockeringar kan stoppa livsenergiflödet och det önskvärda är att det inte ska finnas några blockeringar i vår kropp.

Livsenergi är än så länge abstrakt och inte mätbart, trots att man kan nog fotografera delar av livsenergi med bra kamera. Det krävs nog också ett bra bildanalysprogram som kan kanske vara till hjälp för att kvantifiera Reiki, vilket kommer kräva finansiella resurser. Med det vill jag säga att det krävs en intressent som är intresserad att lägga pengar på det och ser en vinst i slutändan. Det alternativet är nog högst osannolikt.

Jag tror dock att Reiki är ett guldägg som kan vara till nytta för många.

 

6 Feb 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)