Reiki 2 och insikter

Idag känner jag att jag vill dela delar av en dokumentation som en Reiki 2 elev skrev. Den är bra för den visar hur många insikter det finns att få bara genom att ge sig själv Reiki.

Efter aktiveringen till Reiki 2 så upplevde hon inte lika mycket symtom som efter Reiki 1 aktiveringen. Det är ganska vanligt att det är så för det är den fysiska kroppen människor ofta känner sämst. Tankar och känslor lever vi ju med varje dag med oss själva.

Efter initieringen har jag inte känt lika många fysiska ”symtom” som jag gjorde efter initieringen i samband med Reiki 1.

Jag har även upplevt en känsla av att jag blivit mer medveten om att det finns en ” puls” (eller ett ”flöde” i hela kroppen även i ben och armar.

När jag ritade de olika symbolerna samtidigt som jag sjöng dem och kände efter i kroppen hur det kändes, var det chokurei som kändes mest i kroppen. Även om jag gör den ovanför handen eller i kroppen kan jag känna den inom mig. Jag har arbetat med symbolerna och symbolmeditationer. Jag har även ”sjungit”. dem och tror att jag börjar känna vibrationer i kroppen. Nu efter en vecka upplever jag fortfarande chokurei som starkast för mig men jag upplevr även de andra fast de känns inte lika starka inom mig.  

Före initieringen hade jag en föreställning om att jag skulle hamna i olika känslostämningar efter initieringen. Så har det inte blivit. Däremot har jag hamnat i flera olika situationer då jag helt plötsligt i ett nytt ljus fått syn på mig själv och hur jag agerar i vissa situationer. Som exempel skulle jag testa en meditativ övning där utgångspunkten var en situation där jag upplevt ”lycka.

Helt plötsligt såg jag framför alla lyckliga ögonblick som jag inte upplevt fullt ut p.g.a. att jag inte kunnat leva i nuet därför att jag så ofta haft tankar på jobbiga saker som hänt eller som ev. kan hända i framtiden. 

Jag hamnade också i en situation där jag upplevde otrygghet och obehag p.g.a. några andra personer som egentligen varken gör från eller till när det gäller mitt liv. Så helt plötsligt fick jag två saker som jag blivit varse om att jag behöver ta till mig.

Jag har också upplevt vid ett flertal gånger att jag genomströmmats av en tacksamhet till olika saker och situationer. T.o.m. situationer som jag egentligen inte sett som önskvärda eftersom de varit jobbiga och obehagliga.

Visst är det magiskt att man kan se och uppleva sig själv så djupt med Reiki

 

21 Apr 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)