Reiki eller KBT

En elev delar dessa reflektioner om Reiki och KBT

För att få bli lite självisk för en kort sekund så måste jag utrycka min tacksamhet för Reikin. Reikin har hjälpt mig så otroligt mycket och det går knappt att beskriva det i ord men jag skall försöka.

Sedan första gången jag fick Reiki så visste jag att denna form av behandling kommer att komma tillbaka och bli känd. Kanske den inte kommer att heta Reiki utan den kommer göras om så att den blir modern. När jag sa detta första gången hade Reikin inte blivit godkänd inom Who än. Den kom att bli godkänd ett par veckor efter min första Reiki kurs.

Tänk dig att du skulle kunna befinna dig och välja att befinna dig i ett flöde. Tänk att välja att kunna må bra. Tänk att slippa alla måste och krav som man förväntar sig ha på sig själv och andra. Vissa åtagande har man ju alltid men bortsett från dem så kan man förändra sitt liv i det oändliga. Vad väljer ni med ert liv? Väljer ni livet?   Att ständigt gå omkring och klaga, gå till doktorn och få mediciner, tjata på er omgivning, ständigt klagande att de har fel och jag har rätt attityd.  Hur många av oss har egentligen för vana att dra allt detta till sin negativa spets utan att acceptera oss som vi är. Till vilkens nytta hör denna energi? Var gynnar sig denna energi?  Eller ett tävlande om vem som är bäst och vem som har de bästa tankarna.  

Jag lovar er, jag har varit deprimerad och jag har fått diverse behandlingar med olika terapiformer.  Jag har tillhört till dem som är negativa och pratar illa om människor. Ingenting hjälper!  Varför går allt emot mig när jag är negativ, hängig och frustrerad?

Varför ?

Jo därför att universum har bestämt att jag skall befinna sig i ett flöde och det bästa sättet att hitta det är att försöka fundera ut vad den vill med mig.  Jag vet också att det inte är förrän jag bestämt mig för att hitta lyckan som universum också visar mig vägen.  Den vägen hittar jag inte i mina mediciner och depressioner men lyckan hittar jag genom Reiki. Varför tror du att man blir deprimerad och får ångest.  Jo därför att man ännu inte själv har klurat ut vad man vill med sitt liv och vad man skall göra för att få ut det bästa av det. Fattar ni då hur stort det är. Kanske inte materiellt sätt men själsligt.

Vad sa ni för 20 år sen när KBT kom. Reikin slår KBT i hästlängder om ni frågar mig.  Reiki är för mig en ren inre själslig resa som jag egentligen tror att alla människor behöver oavsett om man tror på den eller inte. Visst är vi alla människor olika men det är nödvändigt för mänskligheten att stilla sig och lyssna till sitt inre.  Reikin har fått mig att bli lugn, målmedveten, fokuserad, förstårlig och mer driftig. Det bästa av allt är att den inte ger svaren utan du söker dem själv genom och med hjälp av en kunnig lärare. Med hjälp ständigt sökandet av ditt inre så får du också balans med det yttre. 

Reikin för mig har de kraftfulla utmaningarna och metoder för att kunna gå vidare i livet. Det är meningen att vi människor skall leva ett med naturen, själen och vara medmänskliga mot varandra.  Är vi inte medmänskliga mot varandra så kommer livet att ständigt fälla oss krokben för att vi ska stanna upp och bli medveten om vad som händer i våra liv.  Jag är själv ett levande bevis på detta. Nu börjar det flyta på när jag valt att söka lyckan. Livet vill att vi skall stanna upp, söka det positiva i livet och inte bara se det materiella i tillvaron. Sök ditt innersta.  Det innersta får oss att må bra.

Detta leder också i slutändan att alla vi människor behöver olika alternativ. Vem säger att KBT terapin är den bästa när Reiki Terapin också finns. Det finns massor med alternativa väga för att nå inåt bara man väljer att lyssna. Det är egentligen synd att läkarkåren inte inser det än men förhoppningsvis kommer de att få den insikten. Jag har behandlats med KBT terapi två gånger. Den terapin hjälpte inte mig men däremot första gången på en Reiki behandling. Jag lovar att de verktyg och de tankar som florerar i Reikin är så utmanande som den är.  Våga prova på och du kommer att se skillnaden.  Ja menar det är dags att se saker från sitt inre och inte bara i den materiella världen.

Namaste

Text: Maria


Lär dig Reiki fysiskt eller på distans

Fysiskt och på distans

Reikigrundkurs

Reiki fortsättningskurs steg 2

Reikilärar-utbildning steg 3

 

 

3 Jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)