Reiki mellan 1996-2001

Här började internet komma till Sverige. Det första jag gogglade på när jag lärde mig använda dator var Reiki. Då hittade jag amerikanska Reikisidor för det fanns inga svenska. Jag byggde min första hemsida om Reiki och börjde i samband med det också lära ut på distans.

Det fanns fortfarande ingen svensk litteratur och men de amerikanska och kanadensiska sidorna var mycket behjälpliga.

Det var också i början på 2000 talet som jag fick kontakt med den Japanska Reikin den hade tack vare att internet skapades. Det var nu man började förstå att det fanns en västlig Reiki och en Reiki från öst.

De fria reikimastrarna började sprida sig eftersom det kom en billig Reikilärarutbildning från USA. Det kostade bara 15000 kroner istället för 70 000 kr och Reiki började sprida sig i mer och mer även i Sverige. Många lärde sig Reiki från Kanada och USA.

Dörrarna öppnades till Japan och man förstod att Usui grundaren inte var en kristan munk som Takata sagt. Inte heller hade han fått symbolerna i guld på himlen. Det visade sig att Usui grundaren av Reiki  använde helt andra initieringsmetoder och aldrig använt symboler. För mig blev det förstås viktigt att bli initierad och lära mig dessa metoder. Vilket gjorde att jag kom i kontakt med en engelskman som lärt 3 steg från Usui. Grundaren Usui lärde en nunna Reiki hon blev för övrigt mer än 100 år gammal och har relativt nyligen dött. Hon lärde det till en Japanälskare och Budosport fantast som tillbringat många år i Japan ända sedan sin tonårstid. Han i sin tur lärde det vidare till Europa och på ett bananskal halkade jag in och kunde initieras och lära mig metoderna.

Där förändrades min Reiki, jag förstod hur den fungerade, och började om gående lägga till den Japanska delen i mina västliga initieringar.

Jag brukar säga att här hittade jag verkligen Reikin så jag förstod den. Det förändrade helt mitt sätt att se på Reiki. Initieringsteknikerna och metoderna var revolutionerande att använda

Det var också under den här tiden som Reiki med efternamn började spridas. Människor döpte sin egen Reikimetod efter sitt företagsnamn eller sig själva. De mystiska upplevelser man fått genom Reiki gjorde man till metoder och kallade Reiki fast det inte var det. Här började man blanda in new age metoder riktigt ordentligt. Under loppet av bara några år fanns det i omlopp i världen mer än 250 olika Reikimetoder och ingen av dem hade med den ursprunliga Reikin att göra.

Människor började kalla sina metoder för Reiki fast det inte var Reiki. Den Japanska Reikin började sprida sig i världen. Men de som ville göra sin egen Reiki förändrade även dessa metoder.

Det kom många bra metoder också som man kallade Reiki som skulle kunna fått större spridning om man istället benämnt det healing.

Reiki var fortfarande relativt okänd hos den vanliga svensken.

En kvinna som blivit Reikimaster flyttade hem till Sverige och här började Reikinetwork att utbilda i Sverige. De hade en extremt dyr Reiki på den tiden och att bli master kostade 80 000 kr. De var som starkast i mellanSverige. Det som var signifikant för dem som gick Reikinetwork Reiki de gav inte Reiki till benen. 

Reiki network hade precis som andra Takata anhängare börjat dela upp Reikimastern i A och B Reiki B då fick man lära sig att boostra upp och blev initierad i mastersymbolen. Reiki A var att bli fulljädrad Reikimaster. I mitt tycke så lurade man folk att de endast kunde boostra upp fast de faktiskt kunde initierar om de lagt den intentionen. Reikinnetwork finns inte alls idag det har nog att göra med att den var ganska dyr och det fanns billigare Reiki. Lena Johansson skrev sin bok om Reiki under den här perioden och den började spridas i Sverige. En bok som satte ord på mycket kring Reiki då boken spreds snabbt. Lena Johansson har på så sätt varit viktig för att sprida Reiki i Sverige genom sin bok.

Reikialiansen gillade inte heller precis som Reikinetwork de fria mastrarna som lärt Reiki från USA. William Le Rand var den som "dumpade" priserna på Reiki så fler kunde få råd att gå kurser. I samband med det så spred sig Reiki över världen men tyvärr så påverkade det kvaliteten eftersom han då också öppnade upp för att kalla vad som helst Reiki fast det inte hade någon aknytning till Reiki. 

När internet kom började också grupper att skapas på yahoo och man kunde på den här tiden ansluta till Amerikanska Reikigrupper och det gjorde att man också kunde få mer information om vad Reiki är och var. Det fanns få litteratur på den tiden

Solkarina Reikilärare och master 

 

 Hemsida

Solkarina Sinnligkunskap

Reikitidningen

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Reikipodden youtube

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

21 Jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)