Reiki mellan 2002 - 2006

Under dessa år utvecklades en massa metoder som kallar sig Reiki som inte är Reiki. Många av dem lever kvar idag och nya skapas fortfarande.

Det kom fler Reikiböcker under den här tiden. En specifik amerikansk lärare blev översatt till svenska. Det började sprida sig mer och mer kring den Japanska Reikin i väst. Aliansen och Takata Reikin var stark på vissa platser i Sverige. Men de fria mastrarna tog alltmer plats. Ute i Europa började man anamma mer och mer av den Japanska Reikin man fått insikt om i slutet på 90-talet. England var ett av de länder som inte var influerad alls av den amerikanska Reikin.

I Sverige var det den amerikanska Reikin som fick ett starkare fäste främst för den var billig.

Jag översatte själv och tog in en massa Reikimetoder till Sverige under den här tiden vilket många lever kvar fortfarande. ImaraReiki, Money Reiki, Karuna ki reiki, Tera mai reiki, keltisk Reiki, kundalini Reiki, rainbow Reiki. Ingen av dessa metoder har något med Reiki att göra.

Man började i den här perioden att lägga Reiki till olika metoder. Människor trodde att symboler de kanaliserade var viktiga. Det fanns under den här tiden ca 1 miljon Reikutövare i världen så att skriva Reiki bakom andra healingmetoder blev lukrativt för människor. Det blev en penningmarknad. Det var här Reikin började spåra ur ordentligt och vi kan se sviter av det än idag.

Det är ungefär som om jag skulle göra om fotvård till Usui fotvårds Reiki, eller Svensk massage heter Usui Reiki Ryoho svensk klassiska massage Reiki. Eller som Money Reiki där man använder symbolen för dollar tecken för att skicka Reiki. Det tar man betalt för!! Du hör ju själv hur galet det är. Genom att lägga till Usui eller Reiki i energi och healingmetoder så kunde man plötsligt sälja dem till alla som gått vanlig klassisk Reiki. Marknaden började urarta och idag 2019 är det värre än någonsin.

Elever kontaktade mig och bad om ursäkt för de hade sålt mina manualer till en Reikiutövare i Sverige. De ångrade sig men då var det för sent. Jag började redan på 90-talet att spiralbinda manualer till mina elever som sedan kom att bli de Reikiböcker jag skrivit. En annan av mina elever hade fått pengar för att logga in på mina distanskurser, kopiera dem och sedan ge dem till samma Reikimästare. Denne sålde sedan de kurser jag översatt själv och skapat distansutbildningar av för 1 /4 av priset som jag hade.

Det varumärkesskyddade Karuna Reiki började etablera sig i Sverige. En metod där du får 8 symboler och en meditation på ditt skuggjag och ska använda rökelse och sjunga mantran. Det kostade 7500 kr och Reikiläraren sålde cd skivor för 100 kr. Den amerkanska läraren var urförbannad och skrev sida upp och sida ned på svenska forum och bad läraren sluta med detta. Riktigt kaotiskt. Samma lärare ville att allting skulle ske öppet alla initieringar inga hemligheter. Och då har man ju verkligen inte fattat den andliga diciplinen och kunskapen kring Reiki och initieringar som ges mellan elev och lärare.

Jag hade kurser i healingkirurgi för att lära människor mer om de avancerade healingteknikerna som är mycket bra.

Grupper växte fram på yahoo där man vilt delade de nya Reikimetoderna med Reiki som efternamn. Själv fick jag nog initieringar i ett 100 tal av dessa totalt värdelösa metoder. 

Men 2006 var året då Reikiförbundet startade. Jag fick ett telefonsamtal och blev tillfrågad om jag ville bli ordförande. Jag tackade ja och satt i 3 år som ordförande. Jag ska berätta mer om det sen. Jag ångrar idag att jag tackade ja. Jag fick många år senare veta varför man bett mig bli ordförande. För jag var den enda Reikiläraren i Sverige som kunde hantera den vilda Reikimastern som ville vara med i ett hörn lite överallt. Hon som sålde cd skivor med varumärkesskyddade metoder för 100 kr. Kom jag in som ordförande så försvann hon. Lite tråkigt att få veta det efteråt. Men jag var ett namn inom Reiki redan då.

I vilket fall började jag bygga upp hela föreningen som startat från en interimstyrelse. Vi var som mest 650 medlemmar och var då Europas största healingorganisation. Jag trodde verkligen på förenade Reikiförbundet då. Men det gör jag inte längre. För de har haft 13 år på sig att etablera Reiki i Sverige men inte gjort det. Jag byggde upp hemsida, styrdokument, en tidning i Reiki vi som satt i styrelsen slet hårt och jag satt mitt i den smeten. Jag trodde då att arbetet i förenade Reikiförbundet skulle medföra en kvalitetsäkring av Reiki. Då vi tog fram dokumentationsblanketter. 2006 var året då vi trodde att Reiki skulle ut i Sverige. Men ack så fel jag hade. Det berättar jag mer om i kommande år.

Många människor hade nu börjat bygga hemsidor och Reiki spreds mer och mer i Sverige och jag tror att förenade Reikiförbundet var en viktig del av det då. Lite tragiskt idag när jag ser vilka som tar på sig kredd för att ha byggt upp föreningen. Eftersom de som verkligen gjort det stora jobbet inte omnämns. Jag rekommenderar inte förenade Reikiförbundet idag om man vill komma framåt med Reiki i samhället utan rekommenderar istället volontärgrupperna i klassisk japansk Reiki som arbetar med den klassiska japanska Reikin och Reiki utan efternamn.

I och med att jag var ordförande i den första svenska Reikiföreningen 2006 så fick jag också mer erkännande som lärare i Reiki. Man såg mig och ville utbilda sig hos mig. Jag hade dessutom väldigt många artiklar om Reiki som låg på mina hemsidor. Det som finns i mina böcker idag låg helt öppet som artiklar på min hemsida då. Men jag hade ju arbetat med Reiki i 16 år så jag ganska erfaren då.

Så mitt i alla Reiki med efternamn så tändes mycket hopp också. Det man bestämde då i förenade Reikiförbundet var att det bara skulle vara den ursprunliga Reikin och Takata, Hayashi Reikin som skulle få finnas med på hemsidan. All Reiki med efternamn skulle inte vara med eftersom de inte är Reiki. Men det förändras tyvärr.

Jag hade många artiklar om Reiki som elever skrivit som låg ute på den här tiden. Det hjälpte till att sprida Reiki i Sverige. Man kunde läsa om olika människor som fått hjälp och ville lära sig själv. Jag tror idag att mycket av min erfarenhet med Reiki handlar just om att jag utbildat och mött många människor i olika situationer. Jag kan se att människor jag mött inte varit redo att verkligen använda Reiki och det verktyg de fick. Människor som varit redo har tagit kvantum hopp i sin utveckling när de verkligen lärt sig att använda Reiki för att lösa alla sina problem.

För mig har Reiki aldrig handlat om pengar utan om människor.

Genom det så vet jag att jag varit en av influenserna att påverka att Reiki spridits i Sverige. Så dessa år blev en explosion av Reiki i Sverige och världen. Man började forska utomlands på Reiki den riktiga Reikin. Det finns inga forskningsrapporter på de subkulturer som finns i Reiki. Det är den klassiska Reikin man forskat på i hela världen även idag. Det började sprida sig på sjukhus runt om i världen. Många privatägda sjukhus insåg att de kunde spara pengar åt klienterna och få en snabbare hemgång när man använde sig av Reiki. Vissa sjukhus i USA krävde att vårdpersonal skulle ha gått Reikiutbildningar. Ungefär som man idag börjar undervisa läkarna i Sverige i mindfulness.

Reiki var fortfarande relativt okänt i Sverige och det var mest sökare som sökte sig till Reiki. Genom de billiga kurserna i Reiki så kunde det blomstra med tragiskt dåliga distansutbildningar i Reiki. Det började i USA där man sålde manualer och intieringar för bara några hundralappar. Folk trodde de kunde Reiki för de trodde att initieringarn var viktig. De förstod inte vad insikt om Reiki var för något. Detta gjorde menar jag att Reiki började få ett dåligt omdömme också eftersom det fanns för många dåliga Reikilärare i världen. Man började ta bort Reikiinitieringar som om man skulle kunna ta bort något som är så naturligt. Men det handlade nog mest om att ta bort minnet från de dåliga erfarenheter man fick av mindre begåvade lärare. Det var som jag skrev en penningmarknad. 

Gå aldrig en Reikikurs för någon som inte driver ett företag 


Gå endast kurser i Klassisk Japansk Reiki, Reiki som kommer så gott som i direkt nedstigande led från Usui, Takata och Hayashi. Undvik alla Reiki med efternamn som lagt till egna healingmetoder i Reiki och vill uppgradera och göra om. För du blir lurad på ett Reikiarv då som går ända tillbaka till slutet på 1800 talet. Ki energi kan inte uppgraderas, det är bara människans kunskap som kan göra det. Och som jag skrev dåligt utbildade Reikilärare med lite erfarenhet finns det gott om. 

Vill du bli bra på Reiki? Använd Reiki till att lösa alla problem du har i livet, använd Reiki till att må bra  - då blir du bra på Reiki

 

22 Jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)