www.reikitidningen.se

Forskning - Utveckling - Framtid

Reiki till min pappa som har demens

Jag ska till min pappa på min lunchrast. Jag har stressat dit och på vägen dit har jag stannat och köpt en stor lunchlåda med mat.

Min pappa är dement och han klarar inte längre små vardagliga saker som att betala räkningar och de andra vardagliga sakerna som man brukar göra.

När jag kommer dit så sitter han i sitt arbetsrum med en gammal telefonkatalog och hela hans kropp darrar. Han frågar mig "Var är mamma?"

Min mamma lever inte längre och har varit död i fyra år. Jag känner saknaden. Tårar rinner ner från mina kinder. Hur kan jag förklara för min pappa som varit så utmärkande intelligent förut att mamma finns inte längre. Han tittar frågande in i mina ögon...

Du ska få Reiki säger jag. Han sträcker ut sin hand. Den känns sval och stagnerad. Vi sitter där i tystnad och han blir avslappnad och lugn. Jag börjar känna att flödet av Reiki ökar. Det som var stagnerat flödar nu fritt. Han tittar upp på mig med förundrade ögon. Hans ögon ser pigga ut och lite spjuveraktiga. Han har närvaro med sig och plötsligt frågar han mig "Hur mår barnen och din man Anders?" Jag känner mig glad att han minns och att hans minne är tillbaka.

Den här händelsen gjorde att så fort jag är och hälsar på min pappa börjar jag med att ge honom Reiki. Vi pratar om allt möjligt. Hur han träffade mamma och vad han tyckte var roligt i livet. Jag får en inblick hur hans liv har varit.

Reiki har hjälpt både mig och pappa att bygga en bro till varandra trots att han är dement.

8 jan 2019