Skillnad på spiritualistisk healing och Reiki

Spiritualistisk healing är energiöverföringar som görs av andliga guider eller änglar. Reiki är ren livsenergi som förmedlas. För att arbeta med spiritualistisk healing måste man ha vissa trosystem där man tror på andra världar och dimensioner. Man tror på andar och att det finns varelser som lever på olika vibrationsnivåer.

För att arbeta med Reiki behöver du verkligen inte tro på andevärldens existens. Då Reiki är ren livsenergi som förmedlas krävs ingen uppkoppling till någon andevarelse. Det är detta som skiljer Reiki från mycket annan healing då många healing- och energimetoder är direkt kopplade till mästare, änglar, andra sidan ja kort och gott till andevärlden på olika sätt. Det är också därför vi inte tycker att man ska blanda in Reiki som har efternamn eller som i Reiki´s namn åkallar andevärlden på olika sätt i förmedlandet av energi.

För att använda Reiki behöver du inte någon speciell tro, religion eller något enskilt filosofisystem. Reiki är överföring av livsenergi som sker i all beröring. Enkelt och för alla att använda. Reiki används också av människor på hela jorden oavsett vilken bakgrund eller filosofi de använder sig av.

Det är därför viktigt att man skiljer på den spiritualistiska healingen och på Reiki. Speciellt viktigt tror vi att det är om man vill att Reiki ska bli en del av vården och samhället. Därför att du behöver inte tro varken på mästare, änglar eller guider för att Reiki ska fungera. Många människor blandar gärna ihop dessa begrepp och gör new age filosofin till Reiki fast den inte är det.

Ta därför ett steg tillbaka och tänk dig Reiki befriad från andevärlden och istället som ett kosmiskt flöde av livsenergi genom allt levande. För det är vad Reiki är

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

15 Oct 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)