Ursprunliga Reikin på väg att försvinna?

När det kommer fler och fler aktörer på marknaden och kallar sina metoder Reiki så hotar det faktiskt Reikis ursprung. Genom att man i Reikiorganisationer och föreningar i Europa och i Sverige väljer att tillåta allting som inte är Reiki så riskerar man också att ett naturligt ursprung försvinner. En kunskap som ligger 100 år tillbaka i tiden då Usui skapade Reikimetoden de flesta arbetar med. Inget fel i att skapa nya healingmetoder men ska de verkligen kallas Reiki?

Idag godkänns både i Sverige och i UK att man kallar metoder som inte är Reiki för Reiki och tillåter dem att samordna sig.

Hemskt tycker vi, skandal till och med.

Samma fenomen händer i flera olika delar av samhället.  I mat-industrin tillverkas kemiska proddukter med smaker som ska smaka om det ursprunliga. Ett exempel är citronsyra som används för att maten ska hålla sig bättre. Men i mat-industrin tillåter man istället kemisk citronsyra E330 som innehåller svartmögel som odlas på socker. Det konserverar vår mat, kryddor och allting som behöver riktig citronsyra. Resultatet blir att mäniskor blir sjuka. Svartmögel är ett hälsoproblem.

Samma fenomen med fusk finns inom Reiki. Du ska fråga dig själv om du vill ha en äkta Reiki eller om du vill ha en Reiki som är modellerad och framställd som inte är Reiki men kallar sig Reiki

Var försiktig om du lär dig Reiki. Du kanske lär dig en metod som är framställd för att tjäna pengar och vinna makt åt olika egon. Den traditionella Usui Reikin har inte dessa behov.

När organisationer som olika föreningar i Reiki tillhandahåller den falska varan då är det inte lätt för den vanliga människan att veta vad som är vad. På samma sätt som du blir förgiftad med svartmögel när du tror du får riktig citronsyra därför att den äkta varan är dyrare än de falska.

Vi rekommenderar den klassiska Japanska Reikin den har anor och rötter tillbaka till Japan och är inte något modernt "hittepå".

Reikifederation i Storbrittanien tar emot allt man kallar Reiki på samma sätt som förenade Reikiförbundet i Sverige gör. Då är det inte lätt för elever att veta vad de får för Reiki och vilket ursprung de egentligen härstammar ifrån.

Välj lärare med omsorg och historia när du väljer Reiki

 

 

15 Aug 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)