Vad betyder Reiki

Stressen ökar i samhället och det innebär att vi också behöver anamma metoderna för att hitta tillbaka till oss själva.

Reiki är från början i Japan en metod för andlig utveckling och upplysning en sorts självkännedom kan man säga. Den som känner sig själv är avslappnad och jagar inte hysteriskt i samhället,

När livsenergin flödar fritt inom oss tänker vi bättre, känslorna är lugna och vi tar bra beslut. Det vi kallar blockeringar finns både fysiskt, mentalt och emotionellt. Vårt högre medvetande som finns inom oss lyssnar vi bättre på när vi är helt avslappnade och inte upplever stress eller press.

Självläkning startar alltid när vi har en stor närvaro hos oss själva och ändå har medvetenheten i världen. Därför påminner Reiki mycket om mindfulness som lär oss att lyssna på sensationer som finns inom våra egna fysiska kroppar. Yoga är också en sådan metod där du lär dig att vara närvarande i dig själv. Den effekten har också Reiki när man kopplar bort allt som har med new age och hittepå symboler att göra.

Ordet Reiki betyder Rei= andlig, kosmisk energi ungefär som spirit där allting är förenat med varann. Den kan också vara ocult eller esoterisk alltstå osynlig för ögat.  Själva ordet Rei härstammar från shintoismen som är en naturreligion som säger att allting har en själ. Att översätta det som universiell blir helt fel enligt japansk tradition. Ki är den livsenergi som förenar allting alla själar kan man säga. I den västerländska traditionen finns inte översättningar för detta eftersom vi inte har någon naturreligion här utan bara religioner. Det närmaste man kan komma förklaringen till Rei är den samhörighet som samer och andra ursprungsbefolkningar lever utifrån att allting hör samman och är besjälat i naturen en sorts respekt och ödmjukhet inför liv.

När man får Reiki som omsluts man av en varm ombonande känsla. Jag brukar säga att Reiki är kärlek men faktum är att det kan bli tokigt översatt även det eftersom kärlek är så olika för oss människor. Även om vi kallar den villkorslös så har ändå människor egna ideer om vad villkorslös kärlek är.

Våra högre jag är helt befriade från värderingar, draman och allmänt skitsnack. När vi lever våra högre jag förstår och ser vi sammanhangen. Det är därför man ofta säger att vi får kontakt med våra högre jag när vi får Reiki.  Det är inte direkt så att ditt högre jag knackar på dörren för att få komma in. Det högre jaget är en visdom inom dig som är som jag skrev fri från värderingar, draman och allmänt skitnsnack. Vårt högre jag ser men dömer inte vilket sker när vi blir trygga med oss själva, förstår vikten av vänlighet mot oss själva och omvärlden.

Första delen av Reikisymbolen är REI och andra delen är KI. Reikisymbolen för Reikienergin är skriven på Kanji som är kinesiska tecken och innehåller mer än 2000 olika tecken. Kanji är en äldre form av japanska.

 

20 Feb 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)